Nieuws

Sinds we in mei de nieuwe Zorgsite gelanceerd hebben, hebben we van een aantal gebruikers reacties gekregen op het rooster. Ook wij zelf zagen dat het hier en daar overzichtelijker en handiger kon, dus wij zijn ermee aan de slag gegaan. We hebben alle opmerkingen en ideeën verwerkt in een volledig nieuwe, gebruiksvriendelijkere en mooiere roosterweergave, die vanaf vandaag op alle Zorgsites beschikbaar is. 

Als u de dagweergave gebruikt, zal u als eerste opvallen dat de 'richting' van de tijden is veranderd. Vanaf nu loopt een dag niet meer van links naar rechts, maar van boven naar beneden.  Het grote voordeel hiervan is, dat er veel meer ruimte is voor tekst, iconen en tijden. 
Om in het rooster te scrollen naar vroeger of later op de dag, kunt u eenvoudig slepen met uw muis. Als er buiten het gezichtsveld nog een taak is, wordt dit aangegeven met een pijltje. Als u hierop klikt, scrollt het rooster automatisch naar de desbetreffende taak. Bovenaan de dag staan altijd de taken waarvan de tijd niet van belang is.
Met de blauwe pijlen naast de datum gaat u naar de vorige of volgende dag.

In de weekweergave hebben we dezelfde wijzigingen doorgevoerd als in het dagrooster. Ook hier is de 'richting' van het rooster veranderd; dagen staan voortaan naast elkaar, en tijden onder elkaar. 
Net als bij het dagrooster, kunt u het rooster naar boven en naar beneden slepen. Ook hier geeft een pijltje aan dat er vroeger of later op de desbetreffende dag nog een taak staat en staan taken die “ergens op deze dag” plaats vinden overzichtelijk bovenaan.
Met de blauwe pijlen naast het weeknummer gaat u naar de vorige of volgende week.

Bij zowel de dag- als weekweergave is de vertrouwde ballon gebleven, maar hij is wat minder eigenwijs geworden. De ballon verdwijnt nog steeds met het kruisje, maar ook zodra u het rooster versleept.

De maandweergave konden we niet overslaan. Hier ziet u voortaan direct of er taken zijn op een dag. Dit wordt aangegeven met een rood lintje. Als u op een dag klikt, verschijnt meteen onder de kalender een lijst van taken op die dag. De huidige dag is aangegeven met een wit vakje, en de geselecteerde dag is donkerblauw. 
Net als bij het dag en weekrooster gaat u met de blauwe pijlen naar de vorige of volgende maand.

Wisselen tussen weergaven
Het wisselen tussen het dag, maand of weekrooster hebben we ook simpeler gemaakt. In plaats van een apart dropdown menu is het nu simpelweg even klikken op “dag” “maand” of “week” bovenaan de pagina. U kunt ook nog steeds klikken op een datum in het week of maandrooster, om naar het dagrooster voor die dag te gaan. 

Vragen? Opmerkingen?
We denken dat het nieuwe rooster voor iedereen, nadat u misschien even moet wennen, een grote verbetering zal zijn. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail gerust naar info@sharecare.nl of bel 0800 0200115

 

roosteruitleg

Mail news naar …
Uw naam
Uw e-mail
E-mail naar
 

Reacties

U kunt niet reageren op dit artikel

ShareCare B.V

Schotse Hooglandersstraat 67

5165 AD Waspik

Overige gegevens