Nieuws

Het Gemini Ziekenhuis in Den Helder is als eerste ziekenhuis in Nederland een samenwerking aangegaan met ShareCare. Deze organisatie heeft een handig en gebruikersvriendelijk hulpmiddel ontwikkeld voor families om gezamenlijk de zorg en activiteiten rondom een dierbare te delen en af te stemmen.

Ook kan men het systeem aanwenden voor een bezoekrooster. Dat scheelt een hoop gebel en geregel. Patiënten en medewerkers van het Gemini Ziekenhuis kunnen dankzij de samenwerking vanaf 1 juli 2010 gratis gebruikmaken van het systeem.Tijdens een ziekteproces komen er veel zorg- en regeltaken op de schouders van de naasten neer. De combinatie werken en mantelzorgen, vaak ook nog met een gezin erbij, is zwaar. Zeker als het wat langer duurt. Fijn als anderen dan de helpende hand toesteken, zodat je de zorg en het bezoek met elkaar kunt regelen. Het verdelen en inplannen van de taken is echter ook een tijdrovende klus. Via de ShareCare Zorgsite kan men het zorgproces makkelijker organiseren, zodat er tijd overblijft voor het échte werk: er zijn voor degene die ziek is.

Zorg en bezoek inplannen

De persoon die de site beheert, heeft zelf de regie: hij kan bepalen wie hij welke bevoegdheden geeft om informatie en/of taken in te zien. Men kan familie en vrienden via de site ook op de hoogte houden. Dat kan met name handig zijn als iemand ernstig ziek is en veel mensen op de hoogte willen blijven. Met een Zorgsite hoeft niet twintig keer hetzelfde verhaal verteld te worden, maar informeert men alle betrokkenen in één keer, op een moment dat zelf wordt gekozen.

Bezoekrooster

In de zorgsite kan iedereen gemakkelijk een bezoekrooster opstellen voor familie en vrienden. Zo voorkomt men dat er het ene moment niemand is en de volgende dag tien tegelijk. Met één klik kan iedereen zichzelf inplannen en heeft iedereen het laatste nieuws op een centraal punt beschikbaar. Dat scheelt een hoop gebel en geregel. Na de ziekenhuisopname kan men de site een jaar lang blijven gebruiken, zodat iedereen op de hoogte blijft en zijn steentje bij kan dragen aan de zorg of het herstel.

Ontstaan ShareCare

ShareCare is een Nederlandse sociale innovatie. Saskia Vermeulen ontwikkelde het idee na privé-ervaringen als mantelzorger. Zij vroeg zich af of er niet een tool via internet bestond om al het geregel en gebel tussen iedereen die wilde meehelpen wat te vergemakkelijken. Op internet vond Saskia geen oplossing, waarna zij besloot om een interactieve zorgsite te laten ontwikkelen: een middel dat het voor iedereen mogelijk maakt om er in slechte tijden ook echt voor elkaar te zijn. De ShareCare Zorgsite werd op 30 januari 2007 in heel Nederland geïntroduceerd.

Het Gemini Ziekenhuis is enthousiast over het hulpmiddel en heeft besloten het instrument kosteloos aan haar patiënten en medewerkers aan te bieden.

Mail news naar …
Uw naam
Uw e-mail
E-mail naar
 

Reacties

U kunt niet reageren op dit artikel

ShareCare B.V

Schotse Hooglandersstraat 67

5165 AD Waspik

Overige gegevens